Klivik’ in Deniz Mahsullü Makarnası






(makarna altı kişiliktir)

Malzemeler:    400 gr makarna 
                        Bir kavanoz dilimlenmiş mantar
                        Avucunuzun yarısı kadar rozmari (biberiye)
                        5 çorba kaşığı zeytinyağı
                        2 diş sarımsak 
                        2 kutu krema
                        Biraz tuz ve karabiber
                        1 kilo karides
                        1 kilo iç midye
                        Bir tutam maydanoz
                        20 adet kurutulmuş domates


Öncelikle karides ve midyeleri bir tencerede haşlıyoruz. Daha sonra onları süzgeçten geçirip wok tavada yağda hafifçe kızartıp bir tabağa beklemeye alıyoruz. Yine aynı tavada zeytin yağı ekleyip içine iki sarımsağı küçük küçük doğruyoruz. Tuz,karabiber ve rozmariyi de üstüne ilave ediyoruz. Yağ hafifçe kızardığında içine önceden sudan geçirdiğimiz mantarları, doğranmış kuru domatesleri ve maydanozları ekleyip kızarmış yağda bir güzel pişiriyoruz. İyice piştiğinden emin olduğumuz karışımın üstüne önceden hazırladığımız midye ve karidesleri ekliyoruz. Daha sonra da iki kutu kremayı hepsinin üstüne boşaltıp iyice kısık ateşte pişiriyoruz. En son olarak önceden sıcak suda haşladığımız 400 gr makarnayı üstüne döküp hepsini karıştırıyoruz. Hazırladığımız yemeğı servis tabağına aldığımızda üstüne parmesan peyniri veya eski kaşar rendesini döküp yiyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun! 

Yorumlar

Popüler Yayınlar