Karantinada hangi şeflerden hangi pratik tarifler denendi?



Merhaba sevgili okurlar, karantina süresi boyunca değişik şeflerden birçok yemek denedim ve deneyip tadını beğendiğim tatların tariflerini de sizlerle paylaşmak istedim:


FIRIN PATATES

Le Fırın ‘ın sahibi Bengi Kurtcepe’den baharatlı fırın patates akşam yemeğinizde et yemeği varsa onunla eşlik edebilecek hem sağlıklı hem de lezzetli bir tat. Altı büyük patatesi ince ince doğradıktan sonra sıcak suya atın ve içine iki çorba kaşığı karbonat ile bir çorba kaşığı tuz ekleyin. On beş dakika suda beklettikten sonra sudan geçirip bir bezin içine patatesleri alıp kurumaya bırakın. Baharatlar: iki tatlı kaşığı tuz, yarım tatlı kaşığı kimyon, çeyrek tatlı kaşığı toz köri, yarım tatlı kaşığı toz biber, biraz karabiber, bir tatlı kaşığı biberiye, toz sarımsak (isteğe bağlı), toz muskat, kekik. Kurutulan patatesleri kaba aldıktan sonra üstüne iki paket kabartma tozunu döküp elimize eldivenlerimizi takıp karıştıralım. Daha sonra Baharatları dökelim ve sadece iki çorba kaşığı zeytinyağını da ekleyip bir güzel elimizle karıştırıp fırın tepsisine aralıklarla serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılan hem üst hem alt ayarlı 200 derecedeki fırında yaklaşık 20 dk aralıklı karıştırarak pişiryoruz. 


MOZAİK PASTA


Sedef İybar’dan pratik mozaik pasta tarifini karantina sırasında denedim fakat bu tarife kendim portakal rendesini de ekledim ve tadı şahane oldu. 350 gr bitter çikolatayı benmari usülüyle eritiyoruz ve erittiğimiz çikolataya iki paket çiğ kremayı ekliyoruz. 1 paket çifte kavrulmuş bisküviyi dörder parçaya bölüp bir kaba alıyoruz ve çikolatalı krema karışımını üstüne döküp portakal rendesini de üstüne ekleyip kaşıkla hepsini karıştırıyoruz. Fırın kağıdına döküp rulo haline getirip en az bir gün dondurucuda beklettikten sonra tüketebilirsiniz. 


TEPSİ MANTI


İdil Yazar’dan tepsi mantısı üç kişilik bir çekirdek aileyi doyurabilecek kadar yeterli. Öncelikle açacağımız hamurda bir adet yumurta ile yarım bardak suyu bir güzel çırpıyoruz. Daha sonra bir buçuk bardak unu ekliyoruz ve en son bir tatlı kaşığı tuzu da döktükten sonra hamuru yoğurup 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz. Mantının iç harcı için 100 gr kıyma, bir yemek kaşığı zeytinyağ, yarım soğan rendesi, tuz ve karabiberi ekleyip yoğurduk. Hamurumuzun masaya yapışmaması için biraz un döküp o şekilde oklavayla açıyoruz. Silikonlu yüzeyin üstünde hamuru açmanız daha kolay oluyor. Açtığımız hamuru kare kare kesip içlerine kıymaları serpelim. Yalnız serperken ölçüyü kaçırmayalım ki hamurdan taşmasın. Hamurları kayık şeklinde kapatıp tepsiye dizelim. Fırın tepsisine dizerken tabana yapışmaması için yağlamamız bize servis yaparken kolaylık sağlayacak. Sosu için, bir yemek kaşığı tereyağ, bir yemek kaşığı sıvı yağ, çeyrek bardak domates püresi ve bir bardak suyu tencerede kaynatıp fırın tepsisine dizdiğimiz mantının üstüne dökelim. 180 derecede 40 dakika pişirip yoğurtla servis yapalım. Afiyet olsun!

Yorumlar

Popüler Yayınlar